Този сайт използва бисквитки (Cookies). Ако продължите да използвате сайта приемаме, че сте съгласни с използването на бисквитки. Научете повече за тях и се запознайте с политиката ни за защита на личните Ви данни тук

Политика за поверителност

Политика за поверителност

Ние от CarRentalsBulgaria събираме, съхраняваме и обработваме информация при използване на нашата услугата „отдаване на автомобил под наем“. Информацията, която събираме е за физическа идентичност (имена, номер на ЛК/Паспорт, дата на валидността, държава, от която е издадена, дата на раждане, пълен и точен адрес, телефон за връзка, електронна поща). Данни от шофьорска книжка и частична информация за данни на кр. карта, с която/ако е направен депозит за използване на услугите ни. Обработването е необходимо за изпълнение на задължения по договор, по който физическото лице, за което се отнасят данните, е страна, както и за действия, предхождащи сключването на договор. Необходимостта от събирането на лична информация се налага и от факта, че при определени обстоятелства органите на държавните власти имат законово основание да изискват лична информация за идентификация.

Личната информация, предоставена ни от Вас при използването на нашия уебсайт и абониране за услуги – имена, дата на раждане, електронна поща. Предоставянето на тези данни е доброволно, но част от нашите услуги не са достъпни, ако не предоставите тази информация.

Обобщени данни. Тези данни се генерират от системата ни, докато следи трафика на интернет страницата. Тази информация не Ви идентифицира и не е свързана по никакъв начин с личната информация, която може да сте предоставили.

Ние предоставяме лични данни на трети лица само след получаване на писмено съгласие от лицето, за което се отнасят данните.

Без съгласие на лицето, можем да предоставим личните данни на лицето в случаите, когато сме задължени да предоставим информацията на държавни власти, които имат законово основание да изискат тази информация.

Ние не споделяме обобщените данни с трети страни, каквито са рекламодатели и бизнес партньори.

За какво използваме предоставената от Вас лична информация?

Ние събираме информация, която ни помага да Ви предложим възможно най-добра и персонализирана услуга, както и информация, за която сме нормативно задължени, съгласно българското законодателство.

Вашата лична информация може да бъде съхранявана и обработвана за следните цели:

    За да резервирате автомобил – в офис, по телефон или онлайн.
    За да Ви предоставим услугата „отдаване на автомобили под наем“, при сключването на договор за наем.
    За да обработим транзакциите, които можете да направите във връзка с наемането на автомобил.
    В случаите, в които сме задължени да предоставим информация на държавни институции.
    За да Ви предложим информацията, отговаряща най-точно на Вас и Вашите интереси.
    За извършването на маркетингови кампании, промоции и пазарни изследвания.

 

Срок на съхранение на лични данни

Срокът, в който ние съхраняваме предоставената ни лична информация от Вас е 2 години. След изтичане на този срок информацията автоматично се изтрива от нашата база данни.

Право на достъп до информацията

Всеки eдин от нашите клиенти, има право по всяко време на обработването, да поиска информация за събираните и обработвани лични данни, както и да заяви блокиране или унищожаване (изтриване) на събрани за него лични данни. Изтриването на лични данни може да бъде извършено чрез попълване на формуляр. Ако изтриването противоречи на законови или договорни задължения за съхранение или други уредени в закона причини, вместо изтриване ще се извърши само блокиране на данните, като на Клиента се изпраща мотивиран отказ. За повече информация може да се свържете с нас на имейл office@CarRentalsBulgaria.com.

Ние гарантираме, че предоставените от Вас лични данни са съхранявани на сървър, който е защитен от каквито и да е било хакерски атаки. Уверяваме Ви, че всяка една извършвана от нас дейност, която е свързана с Вашите лични данни се извършва чрез следване на  Регламент (ЕС) 2016/679 за защита на личните данни и Закона за Защита на личните данни (ЗЗЛД) в Република България.

Как използваме бисквитките?

Тези правила описват как CarRentalsBulgaria използва бисквитки и подобни на тях файлове и технологии в сайта. Те се наричат с общото наименование бисквитки (на английски „Cookies“).

Какво са Бисквитките?
Бисквитките са малки файлове от букви и цифри, които се изпращат на Вашия компютър или мобилно устройство, когато посещавате даден уебсайт, и се съхраняват на него. Бисквитките се съхраняват във файловата директория на браузъра ви. Следващия път, когато посетите същия сайт, браузърът прочита Бисквитките и предава информацията на уебсайта или елемента, който първоначално е задал Бисквитки и така не се налага да въвеждате отново вашите предпочитания, за да разглеждате сайта. Бисквитките не могат да бъдат възпроизведени като код или използвани за разпространението на вируси и чрез използването им не може да бъде осъществен достъп до вашия хардуер (твърд диск). За да научите повече за тези технологии и как работят те, моля, посетете например сайта www.allaboutcookies.org.

По какъв начин използваме бисквитките?
Използваме бисквитки в сайтa на CarRentalsBulgaria, които са поставени от нас или от трети лица, за да ви осигурим по-лесна работа. В следващия раздел ще можете да прегледате своите опции за управление на бисквитките.CarRentalsBulgaria не използва бисквитки за други цели, освен за посочените в това съобщение цели Дружеството не ги използва за събиране на лични данни за каквато и да е цел.

Ние използваме бисквитки, които са сесийни (които изтичат след приключване на сесията ви и затваряне на браузъра) и постоянни (които се съхраняват на компютъра ви или мобилното устройство за определен период от време) и следните видове Бисквитки:

Функционални
Тези бисквитки са от съществено значение за функционирането на нашия уебсайт и ключови за улесняването на работата ви с него. Можете да навигирате без прекъсвания, тъй като ще бъдат запомнени например избраните от вас език и държава, а удостоверяването за някои части от домейна ще бъде запазено. Тези бисквитки също така запазват продукти от потенциален интерес, когато бъдете пренасочени към сайт на оператор за евентуална покупка.

За подобряване на сайта
Тези бисквитки ни позволяват да подобряваме уебсайта, като събират информация за това, как се използва той. Ние анализираме данни, за да установим например броя на уникалните потребители, четящи дадена статия (за да знаем кои материали са популярни). Също така се интересуваме от къде се получава достъп до нашето съдържание, за да знаем как да организираме сайта си за оптимално удобство на потребителя. Броим кликванията върху „Like“ и „Tweet“ и следим какво съдържание от сайтовете ни е било споделяно или използвано като препратка.

За Рекламиране
Тези бисквитки ни помагат да направим съдържанието възможно най-персонализирано, като например ви показваме целеви банери или подходящи препоръки. Проучваме какъв тип препращане е било използвано, за да бъде достигнат нашият сайт, например имейл кампания или връзка от препращащ сайт, така че да изчислим ефективността на своите промоции и рекламни кампании. Възможно е в бъдеще да разширим рекламирането при съвместни промоции с други лица и да им разрешим да сложат бисквитки на нашия уебсайт..

Възможно е нашия уебсайт да включва и елементи, които задават бисквитки от името на трета страна, напр. Facebook „Like“ бутон или „Twitter“, „Tweet“ бутон.

Как мога да управлявам бисквитките?
Можете да прегледате наличните опции за управление на бисквитки в своя браузър. Браузърът може да бъде използван за управление на бисквитки, свързани с основни функции, подобряване на сайта, персонализация и рекламиране. Различните браузъри използват различни начини за деактивиране на бисквитките, но обикновено те се намират в менюто Tools или Options. Можете да прегледате и менюто за помощ на браузъра си. Освен че управляват бисквитките, браузърите обикновено ви позволяват да контролирате файлове, подобни на бисквитките, например Local Shared Objects, като активирате режима за поверителност на браузъра си.

CarRentalsBulgaria използва рекламни бисквитки, управлявани от трети страни, за да промотира своите продукти в други уебсайтове. Възможно е да изберете да не получавате определени управлявани от трети страни рекламни бисквитки чрез сайтове за управление на бисквитки на трети страни, като AppNexus, Audience Science, DoubleClick, AdTech, AdOcean, Atlas, Criteo, Facebook, Google Analytics и Adobe Flash. Възможно е деактивирането на бисквитки да ви попречи да използвате определени зони от сайта.

Колко време пазим информацията?
Това зависи от типа на бисквитките. Валидността на сесийните бисквитки изтича, когато затворите браузъра. Постоянните бисквитки, включително Local Shared Objects (Flash cookies), обикновено са с валидност от два месеца до няколко години.

Препоръчваме ви периодично да преглеждате отново тези правила, за да се уведомявате за промени по тях.

Ако имате допълнителни въпроси, моля, свържете се с нас като пишете на:

office@CarRentalsBulgaria.com

Чрез затварянето на това съобщение, Вие се съгласявате с използването на „бисквитки“ на това устройство в съответствие с нашата политика, освен ако не сте ги забранили.